Telefon: 0382-13700   

 

Om företaget

Allt hade sin början i slutet av 70-talet då jag gjorde diverse radio- och el reparationer. Sedan blev det mer och mer datorer, den första datorn som jag inföskaffade 1988 var en Amiga 2000. Det var den värsta datorn som fanns på den tiden. Med den kunde jag räkna ut olika arbeten, arbetstider och projekt på min arbetsplats Sävsjö Caravans. Jag gjorde även el scheman. Amigan var helt överlägsen övriga datorer på den tiden, då den hade 4 processorer och var därför snabbare än alla andra konkurrenter. Så för 22 år sedan, 1992 startade vi Hjertbergs data och elektronik i vår källarvåning i vårt hus på spången i Sävsjö. Det fanns ingen liknande butik närmare än Växjö, så vi såg ett behov samtidigt som vi hade ett brinnande intresse för datorer. Då var det främst försäljning av Amiga, diverse data- och kontorstillbehör. Snart började vi även med Commodore & AST PC datorer samt SPCS kontorsprogram. Våra barn Thorbjörn och Marianne hjälpte till mycket vid starten av firman.

Flytten

I fem år var vi sedan i vårt hem men det blev alldeles för trångbott så 1997 flyttade vi ner till Köpmansgatan mitt i stan i Sävsjö. Sortimentet har hela tiden växt men vår kärnverksamhet är densamma som vid starten
- att bygga, reparera, serva sälja datorer och sälja diverse dator och kontorstillbehör. När vi flyttade till centrum ökade vi sortimentet med mer kontorsmaterial. 2006 så gjorde vi återigen en flytt till ännu större och fräschare lokaler mitt emot ICA i samma byggnad som Sävsjö Stadshotell. Sedan blev det mycket olyckligt när revisorn "missade" att skicka in bokslutet för ett år  till bolagsverket. Så vi blev försatta i likvidation och jag startade upp det nuvarande företaget. Och jag löste ut lager och inventarier i det gamla bolaget. Sedan slöts cirkeln och verksamheten fanns återigen i huset på spången 2011. Verksamheten växte så det räckte inte till att ha den hemma den här gången heller så nu blev det en flytt igen. Denna gången så flyttade vi tillbaks till lokalerna på köpmangatan då de blev lediga i december 2014. Så nu finns verksamheten på Köpmangatan 5 i centrum.

Framtiden

Vår vision är att kunna utöka vårt sortiment så vi kan serva och hjälpa alla i Sävsjö med omnejd med de behoven de har för datorer, kontorsmaterial och service på datorer och elektronik.